måndag 13 april 2009

Japp, då var häxan tillbaka...

Då var påskutflykten avklarad med skräckblandat förtjusning, bara lugn förklaring följer.

Väl framkommen och avstigen från kvasten så insåg man att det var en hel del snö. faktisk mellan 1/2 till 1 m. Vi hade slagit på värmen lite redan i förra veckan så det var inte så kallt i stugan, men värkkärring som jag är så laddade jag kaminen på en gång, och den har inte varit tom en enda gång sedan dess. ;-)

Med en ganska risig start på påskledigheten med regnblandad snö på skärtorsdag och långfredag. Det heter ju dock att det inte finns något dåligt väder utan bara dåliga kläder så vi var ute ändå och fick röda kinder men dessvärre ingen fisk.....dessvärre och dessvärre, man slapp ju rensa fiskeländet så det var iallafall jag rätt nöjd med.

Då kom Påskafton med sol och fint väder. Även mina föräldrar och mina svärföräldrar på besök. De blev att stoppa i sig en hel del mat, så nu blir det att leva på den fisk vi drog upp ett tag, dvs ingenting helst om jag nu ska eftersträva att våga visa mig i bikini till sommarn! Ytterligare en nyans rödare kinder efter denna dag. Kvällen avslutades med en hel del kortspel!

Dimman låg kvar en stund på förmiddagen på Påskdagen, men det gjorde att den medhavda boken blev utläst framför brasan, så det gjorde inget och kinderna fick också vila. Vid 10.30 knackade grannen på dörren och frågade om vi skulle hänga med på en skotertur och grilla och naturligtvis så hängde vi snabbt på. Fikaväskan packades och det bar iväg. Till en början gick allt bra för alla 4 skotran´men sedan skulle vi korsa en sjö och då började skräckupplevelsen! Vi körde sist och såg hur den framförvarande skotern började sakta sjunka genom isen! Är otroligt tacksam för min "gubbe" som fattade galoppen och höll sig kvar på ett gammalt skoterspår som var ihopkört och därmed mera hållbart. De två skotrarna som körde först vände tillbaka i snögloppen och den ena körde förbi där jag och dottern stod så att det blev vatten på isen. Sedan var han inte smartare än att han vände och körde om oss på andra sidan så även det skoterspåret blev vattenfyllt. Kan erkänna att man känner sig otroligt liten när man står där ute på en sjö med en skoter under vattenytan och med vatten på båda sidorna omkring sig. Min dotter fick panik och hennes mamma var inte så kaxig heller kan jag säga. Den otroligt smarta grannen satt framför oss och kritiserade hur de inte skulle få upp den skotern som hade kört ner och jag försökte få honom att förstå att det inte var speciellt smart att prata om det när jag försökte trösta en gråtande halvtihjälskrämd dotter. Det var tur att han stod en bit bort annars skulle han ha fått smaka på häxkvasten kan jag lova! Det lyckliga i det hela var att det var dubbel-isar så skotern som kört ner hade bara sjunkit till nivå två. Behöver jag säga att vi tog landvägen hem men fikat kvar i väskan!

Hemma i stugan igen så hällde min gubbe ur skorna och hängde allt på tork. Själv "parkerade" jag mig i snödrivan med en kopp kaffe och njöt av att ha fast mark under fötterna!

Ja det var min Påsk än så länge. Annandag Påsk skall ägnas åt tvättmaskinen och Påsklunch hos svärföräldrarna så tack för att du orkat läsa hela min Påsk-roman och njut av livet men ha respekt för vatten och isar och ifall du kommer från södra Sverige så gäller samma princip för elden, men det får bli en annan historia! Tack och go´natt!

1 kommentar:

  1. Vilket äventyr ni varit med om jag förstår om ni blev rädda.Det skulle jag oxå ha blivit.Tur iallafall att allt gick bra.Ska ni åka och pyssla hos nettan imorron????

    SvaraRadera